Šo zaļumu mērci pagatavoju kā uzkodu pie maizītes. Var lietot rupjmaizi, saldskābo maizi vai jebkādus sausiņus. Tāpat šī mērce der arī pie dārzeņiem un citiem ēdieniem.
Lasīt vairākPēdējās dienās man vairākkārtīgi ir uzdots jautājums, kādas garšvielas lietoju, gatavojot Grētai maltītes. Teikšu uzreiz – neesmu liels garšvielu guru, pati nekādus īpašos garšvielu maisījumus mājās negatavoju un visvairāk cienu īsta ēdiena dabīgo garšu.
Lasīt vairākAšā ideja un tikpat ātra realizācija brīdī, kad jāizdomā, ko dot kā piedevu dārzeņu plāceņiem.
Lasīt vairākScrambled eggs man vienmēr saistās ar viesnīcu brokastīm un ceļojumiem. Šī iemesla dēļ, es tās mājās pārāk bieži negatavoju. Tomēr, piektdienā, kad ir saules aptumsums, visu var darīt mazliet savādāk.
Lasīt vairākEs labi saprotu tos, kuriem kāļi nešķiet tie gardākie dārzeņi. Nedaudz rūgteni pikantā, kas vieniem liekas izcila, citiem var nepatikt. Grēta nav īpašā sajūsmā par šiem dārzeņiem un kopš ēd pati, ātri “atkož”, kur tie ir uz šķīvja un skaisti izlasa. Reizēm jau apēd arī, bet ne vienmēr. Bet es turpinu dot un piedāvāt, dažādos veidos un ļoti bieži viņa tos apēd, pat nepamanot.
Lasīt vairākŠodien mūsu rajonā (manā un Grētas – Klusais Rīgas centrs) ir atvērts jauns veikals/kafejnīca – ekoloģiski tīri dārzeņi, augļi no Francijas; uz vietas cepta garšīga maize; veselīgo un labo vistu olas; garšīgi uz vietas un līdzi ņemami salāti (neiztēlojieties tos, ko redzat lielveikalos – tur ir pilnīgi kas cits); kūkas un saldumi; olīveļļa, pasta un saldumi no Itālijas.
Lasīt vairākVakar saņēmu sūtijumu no Ilzes (www.absolutsed.lv) dārza. Pilna māja zaļumiem un labumiem, tai skaitā spageti ķirbis. Tādēļ šodien Grēta pusdienās ēda krāsnī ceptu spageti ķirbi un klāt pagatavoju pikšu, tvaicētu zaļumos.
Lasīt vairāk