Piektdienās launagā gandrīz vienmēr meitai ir pankūkas. Piektdienas Grētai ir mājas dienas, kad neiet uz dārzņu, bet kopā ar mammu pasportot un tad uz kafejnīcu brokast-pusdienās. Pēcpusdienā pēc miedziņa parasti ir pankūkas.
Lasīt vairākJa sīpoli negaršo, tad šī zupa nav domāta Tev. Kaut gan...zinu dažus rūdītus sīpolu neēdājus, kuri pagaršojuši sīpolu zupu, to labprāt ēd. Zupā sīpoli ir mīksti un maigi, tie ir pat mazliet saldi. Visu to kopā papildina garšīga un ļoti sātīga siermaize. Īsts ziemas ēdiens.
Lasīt vairākVasaras maltīšu galvenais nosacījums - lai ilgi nav jāstāv pie plīts un pēc iespējas vairāk pavadīt laiku ārā, svaigā gaisā. Kad Grētai brauca ciemos draudzenīte, tad nolēmu pagatavot sacepumu no 2 veidu kartupeļiem un sarkanajiem sīpoliem. Garākais darbiņš ir sagriez dārzeņus. To var izdarīt jau no rīta (kā to darījām mēs) un arī sakārtot dārzeņus traukā var krietnu laiku pirms cepšanas.
Lasīt vairākKaut Grēta vairs nav bēbis, šad tad viņai gatavoju biezeņus. Man pašai, pirmkārt, garšo dažādi biezeņi, tādēļ nebaidos tos dot ne meitai, ne vīram.
Lasīt vairākDivas dažādas receptes vienā ierakstā, bet pamats abām vienāds un pagatavošana gandrīz identiska.
Lasīt vairākStāvēju pie ledusskapja un domāju, ko lai pagatavo vakariņās un tā mazā kaudzīte spinātu nelika mieru. Paklīstot pa sociālajiem tīkliem, ideja ātri vien atnāca pie manis.
Lasīt vairākSen blogā nav bijusi neviena recepte, ko gatavojis kāds cits kā es. Šoreiz piedāvāju jums Lauras Grēviņas gatavotā burgera recepti, ko baudīja dēls Everts (šobrīd 1,6 g.), kā arī pārējie ģimenes locekļi.
Lasīt vairākJa piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.
Lasīt vairākTīri tehniski Crêpes Suzette ir klasiska recepte no Francijas – plānās pankūkas pirms pasniegšanas tiek apceptas apelsīnu karamelē un apsvilinātas ar Grand Marnier alkaholu (patiesībā apelsīnu mērce tiek papildināta ar alkoholu un tai pielaista uguns).
Lasīt vairākŠīs nedēļas ģimenes vakariņu idejām kā pamatu esmu izvēlējusies Hestona Blūmentāla grāmatu. Vienkāršas un gardas receptes. Ļoti patīk šī grāmata. Vairāk par to šeit.
Lasīt vairākBlogā jau esmu likusi recepti ar lēcām (Atklājam lēcas – melnās Beluga lēcas), kuras tika pagatavotas vienkārši novārot tās ūdenī. Šī recepte mazliet atšķiras – lēcas gatavoju tieši tāpat kā risoto un kopumā man pašai šādi gatavotas tās garšo krietni labāk, jo ir sātīgākas un garšā bagātākas.
Lasīt vairākRīsus kautkā diezgan velu ļāvu atklāt Grētai! Pat nezinu kāpēc. Toties, kopš Grēta tos atklājusi, gatavoju diezgan bieži, jo viņai, izrādās, ļoti garšo.
Lasīt vairākEs labi saprotu tos, kuriem kāļi nešķiet tie gardākie dārzeņi. Nedaudz rūgteni pikantā, kas vieniem liekas izcila, citiem var nepatikt. Grēta nav īpašā sajūsmā par šiem dārzeņiem un kopš ēd pati, ātri “atkož”, kur tie ir uz šķīvja un skaisti izlasa. Reizēm jau apēd arī, bet ne vienmēr. Bet es turpinu dot un piedāvāt, dažādos veidos un ļoti bieži viņa tos apēd, pat nepamanot.
Lasīt vairākMums ģimenē visiem garšo sīpoli un tos lietojam bieži. Vakar mājās tika gatavots jaunlopa steiks ar salātiem un tā vien prasījās kāda vienkārša, bet garda piedeva. Tapa sīpolu ievārījums.
Lasīt vairākAugot lielākai, Grētai gaume ik pa laikam mainās un ir tādas lietas, ko agrāk ēda ļoti labprāt, bet šobrīd mazāk un otrādi. Ja bietes jau no sākuma ir dārzeņi, kurus viņa ir gatava ēst kaut katru dienu jebkādā veidā (arī tīru sulu dzer), tad burkāni viņas mīlestību iekaroja tikai nesen. Ja agrāk ar “gariem zobiem” ēda, tad tagad kā pirmos apēdis.
Lasīt vairākRecepte, kas radās pilnīgi nejauši! Dienā, kad gatavoju Grētai mazos makaroniņus ar dārzeņiem, izlēmu pagatvot klāt arī ķirbi ar spinātiem. Jauka kombinācija, kas garšo pašai, tādēļ sagriezu ķibīti, liku vārīties un gaidīju, kad varēšu pievienot spinātus.
Lasīt vairākSadaļā “Idejas maltītei” jau var atrast kādu citu risoto recepti – risoto ar bietēm (Grēta risoto sāka ēst apm.10/11 mēnešu vecumā)! Principā, šī recepte ir gandrīz tāda pati, tikai ar dažiem papildinājumiem. Grēta jau ir lielāka
Lasīt vairāk