Dzīve piespēlā interesantas lietas. Man piedāvāja un mēs, ģimene, piekritām piedalīties raidījumā Es Mīlu Ēdienu. Pirmā sērija, kurā raidījuma vadītāja Ilze Jurkāne ciemojās mūsmājās, jau ir parādīta TV šīs nedēļas sākumā.
Lasīt vairākNav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!
Lasīt vairākSīpolgredzenus gatavoju nevis vārot tos eļļā, bet gan cepot tos krāsnī. Jā, nesanāk tik sulīgi un tik mīksti kā eļļa vārīti, toties sanāk kraukšķīgi. Un garšīgi. Un Grētai garšo. Un mammai ar tēti arī garšo.
Lasīt vairākReizēm no tā mazumiņa, kas ir mājās, top garšīgas maltītes. Tajā dienā biju tik prātīga, ka iegādājos svaigu malto liellopa gaļu, taču par piedevām – īsi un godīgi – aizmirsu padomāt! Tad nu mājās skatījos, kas ir, ko pagatavot.
Lasīt vairākJa sīpoli negaršo, tad šī zupa nav domāta Tev. Kaut gan...zinu dažus rūdītus sīpolu neēdājus, kuri pagaršojuši sīpolu zupu, to labprāt ēd. Zupā sīpoli ir mīksti un maigi, tie ir pat mazliet saldi. Visu to kopā papildina garšīga un ļoti sātīga siermaize. Īsts ziemas ēdiens.
Lasīt vairākMan pašai vienmēr ir garšojušas kotletes un nekad to neesmu slēpusi. Galvenais ir gaļas kvalitāte un tad šo ēdienu reizi pa reizei var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Lasīt vairākIegadājos jaunāko “Pie Galda” žurnālu un mani uzrunāja pirmā vāka recepte – saldo kartupeļu zupa ar vaniļu. Vaniļa mājās bija, bet beigās vienkārši aizmirsu pievienot. Kā arī izlēmu atteikties no ingvera. Tas man nepatīk.
Lasīt vairākSvētdienas ir īpašas nedēļas dienas, kad gribas arī ko īpašu pagatavot. Šajā svētdienā vakariņas tapa triecienātrumā, jo ļoti vēlu sākām to darīt un Grētai jau šausmīgi nāca miegs!
Lasīt vairākJau diezgan pasen blogā ieliku sīpolu ievārijuma recepti (šeit). Klasiska un vienkārši pagatavojama. Tikpat vienkārši pagatavojams ir arī mazliet netradicionālais sīpolu ievārijums, ko pagatavoju vakar un kuras sastāvā ir gan kokosriekstu eļļa, gan kļavu sīrups. Tās arī galvenās un vienīgās sastāvdaļas, ja neskaita sīpolus pašus.
Lasīt vairākSen blogā nav bijusi neviena recepte, ko gatavojis kāds cits kā es. Šoreiz piedāvāju jums Lauras Grēviņas gatavotā burgera recepti, ko baudīja dēls Everts (šobrīd 1,6 g.), kā arī pārējie ģimenes locekļi.
Lasīt vairākJa piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.
Lasīt vairākPati gandrīz 10 gadus gaļu neēdu, bet par veģetārieti sevi nesaucu. Tajā laikā dzīvoju Francijā (dienvidos) un jūras velšu klāsts bija tik liels, ka gaļu nemaz negribējās. Šeit Latvijā gan retu reizi gribas labu steika gabalu apēst! It īpaši ziemā. Grēta arī ēd gaļu un šobrīd dara to ļoti labprāt. Izaugs lielāka, varēs izvēlēties – ēst vai neēst, bet pagaidām ēd to, ko mamma piedāvā.
Lasīt vairākBlogā jau esmu likusi recepti ar lēcām (Atklājam lēcas – melnās Beluga lēcas), kuras tika pagatavotas vienkārši novārot tās ūdenī. Šī recepte mazliet atšķiras – lēcas gatavoju tieši tāpat kā risoto un kopumā man pašai šādi gatavotas tās garšo krietni labāk, jo ir sātīgākas un garšā bagātākas.
Lasīt vairākZupas pagatavošana ir vienkārša, varbūt vienīgi mazliet laikietipīgāka. Bet labums ar zupām ir tāds, ka es tās lielākoties gatavoju vismaz 2 dienām.
Lasīt vairākMums ģimenē visiem garšo sīpoli un tos lietojam bieži. Vakar mājās tika gatavots jaunlopa steiks ar salātiem un tā vien prasījās kāda vienkārša, bet garda piedeva. Tapa sīpolu ievārījums.
Lasīt vairāk