Ja gribi savādāku lazanju, pagatavo pildītus rullīšus no svaigajām lazanjas plāksnēm. Principā, sanāk tas pats, kas "cannelloni". Kaneloni ir kā lieli pastas rullīši, ko piepilda, liek cepamtraukā un pārkaisa ar sieru (vai pārlej ar mērci) un cep krāsnī.
Lasīt vairākReizēm no tā mazumiņa, kas ir mājās, top garšīgas maltītes. Tajā dienā biju tik prātīga, ka iegādājos svaigu malto liellopa gaļu, taču par piedevām – īsi un godīgi – aizmirsu padomāt! Tad nu mājās skatījos, kas ir, ko pagatavot.
Lasīt vairākDiena, kad mamma parkā ir pārsalusi. Grētai, kā izskatījās, viss bija labi un mammas drebināšanos īsti galvā neņēma. Toties atnākot mājās pusdienās, tieši viņa dabūja siltu un sātīgu ēdienu.
Lasīt vairākMelnos rīsus Grēta vēl nebija ēdusi. Pati arī nevarēju izdomāt, kā tos pagatavot. Beigās nonācu pie secinājuma, ka gatavošu līdzīgi kā risoto. Tā kā tie nav risoto rīsi, tad gala rezultāts nebija tik krēmīgs kā būtu risoto.
Lasīt vairākLietainai dienai viennozīmīgi piestāv siltas biezzupas. Tās ir arī viegli pagatvot un tas neprasa daudz laika.
Lasīt vairākGrētas pirmā tomātu zupa. Vislabāk man patīk vārīt tomātu zupu no svaigiem tomātiem, bet kamēr īstā sezona vēl nav sākusies, tikmēr izmantoju eko veikala piedāvājumu konservētajiem tomātiem.
Lasīt vairākJa piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.
Lasīt vairākBlogā jau esmu likusi recepti ar lēcām (Atklājam lēcas – melnās Beluga lēcas), kuras tika pagatavotas vienkārši novārot tās ūdenī. Šī recepte mazliet atšķiras – lēcas gatavoju tieši tāpat kā risoto un kopumā man pašai šādi gatavotas tās garšo krietni labāk, jo ir sātīgākas un garšā bagātākas.
Lasīt vairākSadaļā “Idejas maltītei” jau var atrast kādu citu risoto recepti – risoto ar bietēm (Grēta risoto sāka ēst apm.10/11 mēnešu vecumā)! Principā, šī recepte ir gandrīz tāda pati, tikai ar dažiem papildinājumiem. Grēta jau ir lielāka
Lasīt vairākLietainām dienām piestāv zupas. Tieši tādēļ šodien pusdienās Grētai pagatavoju zupu. Izmantojo tos dārzeņus, kas palikuši mājās – kartupeļi, puravs, pakčojs. Klāt pievienoju arī cieto sieru un zaļumus.
Lasīt vairākBlogā jau ir atrodama recepte ar saldo kartupeli un puravu. To gatavoju jau tad, kad Grēta bija krietni mazāka un šī ir viena no viņas visiecienītākajām kombinācijām. Šodien pat’ apēda divas porcijas un labprāt ēstu vēl.
Lasīt vairākSaldais kartupelis Grētai ļoti garšo. Tas arī bija viens no pirmajiem dārzeņiem, ko viņai devu. Ļoti labi to var ēst vienu, bet tik pat labi to var kombinēt ar citiem dārzeņiem.
Lasīt vairākKlasiskā recepte, ko nu jau laikam zina ikviens: kartupeļu puravu biezzupa. Tā kā kartupeļus Grētai dodu reti un maz, tad šo recepti pilnveidoju, kartupeļus papildinot ar puķkāpostiem. Un rezultāts ir ļoti gards. Tik gards, ka nožēloju, ka sagatavoju tik maz!
Lasīt vairāk