Meklēšanas rezultāti: olīveļļa

Zemenes un baziliks

Vislabāk jau zemenes ēst svaigas un pa taisno no dobes! Tomēr, zemeņu laiks ir mānīgs. Pienāk viens brīdis, kad īsti ne vairs gribas, ne vairs ir ideju kā tās zemenes apēst!

Lasīt vairāk

Dārzeņu biezpiena plācenīši

Šī nav pirmā dārzeņu plācenīšu recepte blogā un visdrīzāk nebūs pēdējā, jo versijas var būt ļoti daudz.

Lasīt vairāk

Zaļo pupiņu salāti

Esam brīvdienās, bet dzīvojam mājā, kur ir plaša virtuve, tādēļ ēdiena gatavošana ir pavisam mierīga un patīkama. Teikšu kā ir - reizēm vakaros ir tik liels slinkums doties ēst ārpus mājas, jo tepat pagalmā ir tik labi.

Lasīt vairāk

Kartupelis, saldais kartupelis un sarkanais sīpols

Vasaras maltīšu galvenais nosacījums - lai ilgi nav jāstāv pie plīts un pēc iespējas vairāk pavadīt laiku ārā, svaigā gaisā. Kad Grētai brauca ciemos draudzenīte, tad nolēmu pagatavot sacepumu no 2 veidu kartupeļiem un sarkanajiem sīpoliem. Garākais darbiņš ir sagriez dārzeņus. To var izdarīt jau no rīta (kā to darījām mēs) un arī sakārtot dārzeņus traukā var krietnu laiku pirms cepšanas.

Lasīt vairāk

Grilēta paprika

Jūsu bērniem garšo paprika? Grētai garšo un ļoti labprāt ēd gan svaigu, gan savādāk sagatavotu.

Lasīt vairāk

Liellopu maltās gaļas kotletītes ar papriku

Man pašai vienmēr ir garšojušas kotletes un nekad to neesmu slēpusi. Galvenais ir gaļas kvalitāte un tad šo ēdienu reizi pa reizei var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem.

Lasīt vairāk

Zaļumu mērce ar apelsīnu un biezpienu

Šo zaļumu mērci pagatavoju kā uzkodu pie maizītes. Var lietot rupjmaizi, saldskābo maizi vai jebkādus sausiņus. Tāpat šī mērce der arī pie dārzeņiem un citiem ēdieniem.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas kotletītes tomātu puravu mērcē

Diena, kad mamma parkā ir pārsalusi. Grētai, kā izskatījās, viss bija labi un mammas drebināšanos īsti galvā neņēma. Toties atnākot mājās pusdienās, tieši viņa dabūja siltu un sātīgu ēdienu.

Lasīt vairāk

Prosa ar pakčoju, burkāniem un cukini

Sveiciens visiem veģetāriešiem un arī vegāniem. Šodien Grēta pievienojas jūsu pulciņam. Pusdienās viņa ēda prosu, kurai pievienots sablenderēts pakčojs, ar burkāniem un cukini.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu un pastinaku zupa

Iegadājos jaunāko “Pie Galda” žurnālu un mani uzrunāja pirmā vāka recepte – saldo kartupeļu zupa ar vaniļu. Vaniļa mājās bija, bet beigās vienkārši aizmirsu pievienot. Kā arī izlēmu atteikties no ingvera. Tas man nepatīk.

Lasīt vairāk

"Stir fry" bērnu versija - ar tomātiem, cukini, papriku un stikla nūdelēm

Tiem, kuri nav atklājuši “stir fry” gatavošanu, īsumā varu teikt, ka tas ir ķīniešu ēdienu gatavošanas veids, kad visas sastāvdaļas tiek gatavotas wok pannā, karstā eļļā.

Lasīt vairāk

Rīsu pienā vārītu pastinaku un burkānu biezenis

Kaut Grēta vairs nav bēbis, šad tad viņai gatavoju biezeņus. Man pašai, pirmkārt, garšo dažādi biezeņi, tādēļ nebaidos tos dot ne meitai, ne vīram.

Lasīt vairāk

Dzelteno un sarkano tomātu zupa

Grētas pirmā tomātu zupa. Vislabāk man patīk vārīt tomātu zupu no svaigiem tomātiem, bet kamēr īstā sezona vēl nav sākusies, tikmēr izmantoju eko veikala piedāvājumu konservētajiem tomātiem.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sacepums ar liellopu malto gaļu

Lietainai un vēsai dienai nepieciešams silts un sātīgs ēdiens, it sevišķi pēc aktīvas āra pastaigas pa dubļu (lasi bērnu) laukumiņu.

Lasīt vairāk

Pastinaku plāceņi ar spinātu un lociņu pesto

Dārzeņu plāceņi ir ļoti laba alternatīva klasiskajām kartupeļu pankūkām. Šādā veidā diezgan viegli mazajam ēdājam var iedot arī tos dārzeņu, ko citā reizē nekādi neizdodas.

Lasīt vairāk

Spinātu un zaļo lociņu pesto

Ašā ideja un tikpat ātra realizācija brīdī, kad jāizdomā, ko dot kā piedevu dārzeņu plāceņiem.

Lasīt vairāk

Lazanja savādāka

Svētdienas ir īpašas nedēļas dienas, kad gribas arī ko īpašu pagatavot. Šajā svētdienā vakariņas tapa triecienātrumā, jo ļoti vēlu sākām to darīt un Grētai jau šausmīgi nāca miegs!

Lasīt vairāk

Kartupeļu ņoki ar spinātu un kazas siera mērci

Stāvēju pie ledusskapja un domāju, ko lai pagatavo vakariņās un tā mazā kaudzīte spinātu nelika mieru. Paklīstot pa sociālajiem tīkliem, ideja ātri vien atnāca pie manis.

Lasīt vairāk

Lauras dēls Everts ēd burgeru. Pamēģini arī Tu!

Sen blogā nav bijusi neviena recepte, ko gatavojis kāds cits kā es. Šoreiz piedāvāju jums Lauras Grēviņas gatavotā burgera recepti, ko baudīja dēls Everts (šobrīd 1,6 g.), kā arī pārējie ģimenes locekļi.

Lasīt vairāk

Ķiploki bērna ēdienkartē

Ķiploks tāds pats dārzens kā citi vien ir. Es īpaši negaidīju speciālu brīdi, lai Grētai tos sāktu dot. Šobrīd viņa tos lieto vai nu sautētus vai ceptus krāsnī, jo tā tie ir garšīgi un nav stipri.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas mērce

Ja piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.

Lasīt vairāk

Polenta ar tomātu salātiem

Zeltaini saulainas pusdienas, kas domās jau mūs aizveda uz Francijas vasaru!

Lasīt vairāk

Prosa, bietes un apelsīni

Svētdienas rītā paspēju noskatīties raidījuma “Gatavo 3″ pēdējo recepti. Linda gatavoja prosas salātus un klāt lika bietes. Šodien atcerējos, ka pati sen neesmu gatavojusi prosu un arī bietes man bija.

Lasīt vairāk

Jaunlopa gaļas kotletes

Pati gandrīz 10 gadus gaļu neēdu, bet par veģetārieti sevi nesaucu. Tajā laikā dzīvoju Francijā (dienvidos) un jūras velšu klāsts bija tik liels, ka gaļu nemaz negribējās. Šeit Latvijā gan retu reizi gribas labu steika gabalu apēst! It īpaši ziemā. Grēta arī ēd gaļu un šobrīd dara to ļoti labprāt. Izaugs lielāka, varēs izvēlēties – ēst vai neēst, bet pagaidām ēd to, ko mamma piedāvā.

Lasīt vairāk

Melnās lēcas, gatavotas kā risoto

Blogā jau esmu likusi recepti ar lēcām (Atklājam lēcas – melnās Beluga lēcas), kuras tika pagatavotas vienkārši novārot tās ūdenī. Šī recepte mazliet atšķiras – lēcas gatavoju tieši tāpat kā risoto un kopumā man pašai šādi gatavotas tās garšo krietni labāk, jo ir sātīgākas un garšā bagātākas.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu zupa ar kokospienu

Zupas pagatavošana ir vienkārša, varbūt vienīgi mazliet laikietipīgāka. Bet labums ar zupām ir tāds, ka es tās lielākoties gatavoju vismaz 2 dienām.

Lasīt vairāk

Saldais kartupelis ar kāli

Es labi saprotu tos, kuriem kāļi nešķiet tie gardākie dārzeņi. Nedaudz rūgteni pikantā, kas vieniem liekas izcila, citiem var nepatikt. Grēta nav īpašā sajūsmā par šiem dārzeņiem un kopš ēd pati, ātri “atkož”, kur tie ir uz šķīvja un skaisti izlasa. Reizēm jau apēd arī, bet ne vienmēr. Bet es turpinu dot un piedāvāt, dažādos veidos un ļoti bieži viņa tos apēd, pat nepamanot.

Lasīt vairāk

Sīpolu ievārījums

Mums ģimenē visiem garšo sīpoli un tos lietojam bieži. Vakar mājās tika gatavots jaunlopa steiks ar salātiem un tā vien prasījās kāda vienkārša, bet garda piedeva. Tapa sīpolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Islandes pikšas plācenīši

Bērns ēd un nu jau atkal ēd ļoti labi! Mammas prieks. Aukstas dienas siltām pusdienām šodien sacepu zivs – pikšas – smalkmasas plācenīšus jeb kotletītes. Ļoti vienkārši tas izdarāms.

Lasīt vairāk

Jaunais gads ir klāt ar sniegbaltu kazas sieru

Jaunais gads ir sācies. Ar šodienu, jo brīvdienas neskaitās.

Lasīt vairāk

Dzeltenās bietes un burkāni

Šodien mūsu rajonā (manā un Grētas – Klusais Rīgas centrs) ir atvērts jauns veikals/kafejnīca – ekoloģiski tīri dārzeņi, augļi no Francijas; uz vietas cepta garšīga maize; veselīgo un labo vistu olas; garšīgi uz vietas un līdzi ņemami salāti (neiztēlojieties tos, ko redzat lielveikalos – tur ir pilnīgi kas cits); kūkas un saldumi; olīveļļa, pasta un saldumi no Itālijas.

Lasīt vairāk

Ātrās ķirbju pankūkas

Pagājušā nedēļā tiku pie jaunas ķirbju pankūku receptes no Jamie Oliver žurnāla (paldies Laurai). Šonedēļ gribēju to realizēt, bet beigās tomēr sanāca ātrās pankūkas, tās pavisam vienkāršās! Ideju receptei aizguvu  no Raimonda Zommera recepšu krājumiem,  kad vakar ar vienu aci redzēju raidījumu Ciemiņš virtuvē (LTV1).

Lasīt vairāk

Risoto ar puraviem

Sadaļā “Idejas maltītei” jau var atrast kādu citu risoto recepti – risoto ar bietēm (Grēta risoto sāka ēst apm.10/11 mēnešu vecumā)! Principā, šī recepte ir gandrīz tāda pati, tikai ar dažiem papildinājumiem. Grēta jau ir lielāka

Lasīt vairāk

Olīveļļas kvalitātei ir ļoti liela nozīme

Mana izvēle ir šī: ekoloģiski tīra augstākās kvalitātes Extra Virgin olīveļļa no Itālijas saimniecības Villa Campestri.

Lasīt vairāk