Vislabāk jau zemenes ēst svaigas un pa taisno no dobes! Tomēr, zemeņu laiks ir mānīgs. Pienāk viens brīdis, kad īsti ne vairs gribas, ne vairs ir ideju kā tās zemenes apēst!
Lasīt vairākŠī nav pirmā dārzeņu plācenīšu recepte blogā un visdrīzāk nebūs pēdējā, jo versijas var būt ļoti daudz.
Lasīt vairākEsam brīvdienās, bet dzīvojam mājā, kur ir plaša virtuve, tādēļ ēdiena gatavošana ir pavisam mierīga un patīkama. Teikšu kā ir - reizēm vakaros ir tik liels slinkums doties ēst ārpus mājas, jo tepat pagalmā ir tik labi.
Lasīt vairākVasaras maltīšu galvenais nosacījums - lai ilgi nav jāstāv pie plīts un pēc iespējas vairāk pavadīt laiku ārā, svaigā gaisā. Kad Grētai brauca ciemos draudzenīte, tad nolēmu pagatavot sacepumu no 2 veidu kartupeļiem un sarkanajiem sīpoliem. Garākais darbiņš ir sagriez dārzeņus. To var izdarīt jau no rīta (kā to darījām mēs) un arī sakārtot dārzeņus traukā var krietnu laiku pirms cepšanas.
Lasīt vairākJūsu bērniem garšo paprika? Grētai garšo un ļoti labprāt ēd gan svaigu, gan savādāk sagatavotu.
Lasīt vairākMan pašai vienmēr ir garšojušas kotletes un nekad to neesmu slēpusi. Galvenais ir gaļas kvalitāte un tad šo ēdienu reizi pa reizei var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Lasīt vairākŠo zaļumu mērci pagatavoju kā uzkodu pie maizītes. Var lietot rupjmaizi, saldskābo maizi vai jebkādus sausiņus. Tāpat šī mērce der arī pie dārzeņiem un citiem ēdieniem.
Lasīt vairākDiena, kad mamma parkā ir pārsalusi. Grētai, kā izskatījās, viss bija labi un mammas drebināšanos īsti galvā neņēma. Toties atnākot mājās pusdienās, tieši viņa dabūja siltu un sātīgu ēdienu.
Lasīt vairākSveiciens visiem veģetāriešiem un arī vegāniem. Šodien Grēta pievienojas jūsu pulciņam. Pusdienās viņa ēda prosu, kurai pievienots sablenderēts pakčojs, ar burkāniem un cukini.
Lasīt vairākIegadājos jaunāko “Pie Galda” žurnālu un mani uzrunāja pirmā vāka recepte – saldo kartupeļu zupa ar vaniļu. Vaniļa mājās bija, bet beigās vienkārši aizmirsu pievienot. Kā arī izlēmu atteikties no ingvera. Tas man nepatīk.
Lasīt vairākTiem, kuri nav atklājuši “stir fry” gatavošanu, īsumā varu teikt, ka tas ir ķīniešu ēdienu gatavošanas veids, kad visas sastāvdaļas tiek gatavotas wok pannā, karstā eļļā.
Lasīt vairākKaut Grēta vairs nav bēbis, šad tad viņai gatavoju biezeņus. Man pašai, pirmkārt, garšo dažādi biezeņi, tādēļ nebaidos tos dot ne meitai, ne vīram.
Lasīt vairākGrētas pirmā tomātu zupa. Vislabāk man patīk vārīt tomātu zupu no svaigiem tomātiem, bet kamēr īstā sezona vēl nav sākusies, tikmēr izmantoju eko veikala piedāvājumu konservētajiem tomātiem.
Lasīt vairākLietainai un vēsai dienai nepieciešams silts un sātīgs ēdiens, it sevišķi pēc aktīvas āra pastaigas pa dubļu (lasi bērnu) laukumiņu.
Lasīt vairākDārzeņu plāceņi ir ļoti laba alternatīva klasiskajām kartupeļu pankūkām. Šādā veidā diezgan viegli mazajam ēdājam var iedot arī tos dārzeņu, ko citā reizē nekādi neizdodas.
Lasīt vairākAšā ideja un tikpat ātra realizācija brīdī, kad jāizdomā, ko dot kā piedevu dārzeņu plāceņiem.
Lasīt vairākSvētdienas ir īpašas nedēļas dienas, kad gribas arī ko īpašu pagatavot. Šajā svētdienā vakariņas tapa triecienātrumā, jo ļoti vēlu sākām to darīt un Grētai jau šausmīgi nāca miegs!
Lasīt vairākStāvēju pie ledusskapja un domāju, ko lai pagatavo vakariņās un tā mazā kaudzīte spinātu nelika mieru. Paklīstot pa sociālajiem tīkliem, ideja ātri vien atnāca pie manis.
Lasīt vairākSen blogā nav bijusi neviena recepte, ko gatavojis kāds cits kā es. Šoreiz piedāvāju jums Lauras Grēviņas gatavotā burgera recepti, ko baudīja dēls Everts (šobrīd 1,6 g.), kā arī pārējie ģimenes locekļi.
Lasīt vairākĶiploks tāds pats dārzens kā citi vien ir. Es īpaši negaidīju speciālu brīdi, lai Grētai tos sāktu dot. Šobrīd viņa tos lieto vai nu sautētus vai ceptus krāsnī, jo tā tie ir garšīgi un nav stipri.
Lasīt vairākJa piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.
Lasīt vairākZeltaini saulainas pusdienas, kas domās jau mūs aizveda uz Francijas vasaru!
Lasīt vairākSvētdienas rītā paspēju noskatīties raidījuma “Gatavo 3″ pēdējo recepti. Linda gatavoja prosas salātus un klāt lika bietes. Šodien atcerējos, ka pati sen neesmu gatavojusi prosu un arī bietes man bija.
Lasīt vairākPati gandrīz 10 gadus gaļu neēdu, bet par veģetārieti sevi nesaucu. Tajā laikā dzīvoju Francijā (dienvidos) un jūras velšu klāsts bija tik liels, ka gaļu nemaz negribējās. Šeit Latvijā gan retu reizi gribas labu steika gabalu apēst! It īpaši ziemā. Grēta arī ēd gaļu un šobrīd dara to ļoti labprāt. Izaugs lielāka, varēs izvēlēties – ēst vai neēst, bet pagaidām ēd to, ko mamma piedāvā.
Lasīt vairākBlogā jau esmu likusi recepti ar lēcām (Atklājam lēcas – melnās Beluga lēcas), kuras tika pagatavotas vienkārši novārot tās ūdenī. Šī recepte mazliet atšķiras – lēcas gatavoju tieši tāpat kā risoto un kopumā man pašai šādi gatavotas tās garšo krietni labāk, jo ir sātīgākas un garšā bagātākas.
Lasīt vairākZupas pagatavošana ir vienkārša, varbūt vienīgi mazliet laikietipīgāka. Bet labums ar zupām ir tāds, ka es tās lielākoties gatavoju vismaz 2 dienām.
Lasīt vairākEs labi saprotu tos, kuriem kāļi nešķiet tie gardākie dārzeņi. Nedaudz rūgteni pikantā, kas vieniem liekas izcila, citiem var nepatikt. Grēta nav īpašā sajūsmā par šiem dārzeņiem un kopš ēd pati, ātri “atkož”, kur tie ir uz šķīvja un skaisti izlasa. Reizēm jau apēd arī, bet ne vienmēr. Bet es turpinu dot un piedāvāt, dažādos veidos un ļoti bieži viņa tos apēd, pat nepamanot.
Lasīt vairākMums ģimenē visiem garšo sīpoli un tos lietojam bieži. Vakar mājās tika gatavots jaunlopa steiks ar salātiem un tā vien prasījās kāda vienkārša, bet garda piedeva. Tapa sīpolu ievārījums.
Lasīt vairākBērns ēd un nu jau atkal ēd ļoti labi! Mammas prieks. Aukstas dienas siltām pusdienām šodien sacepu zivs – pikšas – smalkmasas plācenīšus jeb kotletītes. Ļoti vienkārši tas izdarāms.
Lasīt vairākJaunais gads ir sācies. Ar šodienu, jo brīvdienas neskaitās.
Lasīt vairākŠodien mūsu rajonā (manā un Grētas – Klusais Rīgas centrs) ir atvērts jauns veikals/kafejnīca – ekoloģiski tīri dārzeņi, augļi no Francijas; uz vietas cepta garšīga maize; veselīgo un labo vistu olas; garšīgi uz vietas un līdzi ņemami salāti (neiztēlojieties tos, ko redzat lielveikalos – tur ir pilnīgi kas cits); kūkas un saldumi; olīveļļa, pasta un saldumi no Itālijas.
Lasīt vairākPagājušā nedēļā tiku pie jaunas ķirbju pankūku receptes no Jamie Oliver žurnāla (paldies Laurai). Šonedēļ gribēju to realizēt, bet beigās tomēr sanāca ātrās pankūkas, tās pavisam vienkāršās! Ideju receptei aizguvu no Raimonda Zommera recepšu krājumiem, kad vakar ar vienu aci redzēju raidījumu Ciemiņš virtuvē (LTV1).
Lasīt vairākSadaļā “Idejas maltītei” jau var atrast kādu citu risoto recepti – risoto ar bietēm (Grēta risoto sāka ēst apm.10/11 mēnešu vecumā)! Principā, šī recepte ir gandrīz tāda pati, tikai ar dažiem papildinājumiem. Grēta jau ir lielāka
Lasīt vairākMana izvēle ir šī: ekoloģiski tīra augstākās kvalitātes Extra Virgin olīveļļa no Itālijas saimniecības Villa Campestri.
Lasīt vairāk