Francijā šobrīd ir Galette des rois (Karaļa kūka) laiks. Konkrēti 6. janvārī jeb Epifānijas dienā, bet lielākoties šo kūku ēd pirmajā janvāra svētdienā. Kura gabaliņā atradies pārsteigums (mini mantiņa jeb "fève" par Bībeles stāstu tēmu), tas kļūst par karali (karalieni) un liek galvā kroni!
Lasīt vairākTruša filejas pagatavošana ir ārkārtīgi ātra un arī vienkārša. Tas neprasa daudz laika, piedevas var variēt un rezultātā sanāk viegla un garda maltīte.
Lasīt vairākMelnos rīsus Grēta vēl nebija ēdusi. Pati arī nevarēju izdomāt, kā tos pagatavot. Beigās nonācu pie secinājuma, ka gatavošu līdzīgi kā risoto. Tā kā tie nav risoto rīsi, tad gala rezultāts nebija tik krēmīgs kā būtu risoto.
Lasīt vairākLietainai un vēsai dienai nepieciešams silts un sātīgs ēdiens, it sevišķi pēc aktīvas āra pastaigas pa dubļu (lasi bērnu) laukumiņu.
Lasīt vairākKamēr piektdien tētis bija ballītē, mums ar Grētu mājās bija pašām sava ballīte. Ēdām rozā zupu. Biju pagatavojusi biešu ķirbju biezzupu. Ātri, garšīgi un ļoti viegli.
Lasīt vairākScrambled eggs man vienmēr saistās ar viesnīcu brokastīm un ceļojumiem. Šī iemesla dēļ, es tās mājās pārāk bieži negatavoju. Tomēr, piektdienā, kad ir saules aptumsums, visu var darīt mazliet savādāk.
Lasīt vairākDivas dažādas receptes vienā ierakstā, bet pamats abām vienāds un pagatavošana gandrīz identiska.
Lasīt vairākKatram bērnam laikam reiz dzīvē pienāk brīdis, kad garšo vienīgi makaroni ar sieru! Mūsu mājās vēl tā nav, bet pasta ar sieru garšo jau tagad. Kad pēc skolas enerģijas ir maz vai nav nemaz, tad spēkus uzņemt ar kādu pastas ēdienu kā īstam sportistam nav ne vainas.
Lasīt vairākJa piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.
Lasīt vairākJau ilgāku laiks mans sabiedrotais virtuvē ir mandeļu piens. To lietoju, gatavojot Grētai brokastu putras, pankūkas, piena zupu un citus ēdienus, kur nepieciešams piens. Lietojam ne tikai mandeļu, bet arī rīsu, auzu, lazdu riekstu un kokosriekstu pienu.
Lasīt vairākPastinaks ir viens ļoti feins un garšīgs dārzenis! Mazliet salds un ļoti gards tāpat cepts krāsnī vai pagatavots biezenī. Vislabāk man patīk tieši pastinaku biezenis.
Lasīt vairāk