Meklēšanas rezultāti: mandeļu krēms

Galette des rois jeb Karaļa kūka

Francijā šobrīd ir Galette des rois (Karaļa kūka) laiks. Konkrēti 6. janvārī jeb Epifānijas dienā, bet lielākoties šo kūku ēd pirmajā janvāra svētdienā. Kura gabaliņā atradies pārsteigums (mini mantiņa jeb "fève" par Bībeles stāstu tēmu), tas kļūst par karali (karalieni) un liek galvā kroni!

Lasīt vairāk

Tomātos sautēts trusis ar pērļu kuskusu

Truša filejas pagatavošana ir ārkārtīgi ātra un arī vienkārša. Tas neprasa daudz laika, piedevas var variēt un rezultātā sanāk viegla un garda maltīte.

Lasīt vairāk

Melnie rīsi ar mandeļu krējumu un garnelēm

Melnos rīsus Grēta vēl nebija ēdusi. Pati arī nevarēju izdomāt, kā tos pagatavot. Beigās nonācu pie secinājuma, ka gatavošu līdzīgi kā risoto. Tā kā tie nav risoto rīsi, tad gala rezultāts nebija tik krēmīgs kā būtu risoto.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sacepums ar liellopu malto gaļu

Lietainai un vēsai dienai nepieciešams silts un sātīgs ēdiens, it sevišķi pēc aktīvas āra pastaigas pa dubļu (lasi bērnu) laukumiņu.

Lasīt vairāk

Biešu ķirbju krēmzupa

Kamēr piektdien tētis bija ballītē, mums ar Grētu mājās bija pašām sava ballīte. Ēdām rozā zupu. Biju pagatavojusi biešu ķirbju biezzupu. Ātri, garšīgi un ļoti viegli.

Lasīt vairāk

Ūdens peldē gatavotas olas - scrambled eggs

Scrambled eggs man vienmēr saistās ar viesnīcu brokastīm un ceļojumiem. Šī iemesla dēļ, es tās mājās pārāk bieži negatavoju. Tomēr, piektdienā, kad ir saules aptumsums, visu var darīt mazliet savādāk.

Lasīt vairāk

Pilngraudu smilšu mīklas tartes ar kazas sieru, cukini, tofu sieru un saulē kaltētiem tomātiem

Divas dažādas receptes vienā ierakstā, bet pamats abām vienāds un pagatavošana gandrīz identiska.

Lasīt vairāk

Vienkārši makaroni ar sieru

Katram bērnam laikam reiz dzīvē pienāk brīdis, kad garšo vienīgi makaroni ar sieru! Mūsu mājās vēl tā nav, bet pasta ar sieru garšo jau tagad. Kad pēc skolas enerģijas ir maz vai nav nemaz, tad spēkus uzņemt ar kādu pastas ēdienu kā īstam sportistam nav ne vainas.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas mērce

Ja piemājas eko veikalā ir pieejama labā maltā liellopu vai jaunlopa gaļa, tad pērku to un gatavoju mums maltās gaļas mērci (vai lazanju). Šoreiz mērci pagatavoju ar mandeļu kulinārijas krēmu saldā krējuma vietā.

Lasīt vairāk

Mandeļu piens un mandeļu "saldais krējums" Grētas ēdienkartē

Jau ilgāku laiks mans sabiedrotais virtuvē ir mandeļu piens. To lietoju, gatavojot Grētai brokastu putras, pankūkas, piena zupu un citus ēdienus, kur nepieciešams piens. Lietojam ne tikai mandeļu, bet arī rīsu, auzu, lazdu riekstu un kokosriekstu pienu.

Lasīt vairāk

Pastinaku biezenis ar mandeļu pienu un kokosriekstu mannā

Pastinaks ir viens ļoti feins un garšīgs dārzenis! Mazliet salds un ļoti gards tāpat cepts krāsnī vai pagatavots biezenī. Vislabāk man patīk tieši pastinaku biezenis.

Lasīt vairāk