Deserti un saldumi

Mandeļu krēma (frangipane) tarte ar rabarberiem

It kā vēl viena rabarberu kūka, bet tomēr ne īsti. Mandeļu krēma [frangipane] tarte, ko papildināju ar svaigākajiem dārza rabarberiem. Šoreiz ļoti trausla mīkla, jo bez olām un ar mandeļu miltiem, toties ļoti mīksts, sulīgs un maigs pildījums. Rabarbers dod ļoti patīkamu skābuma noti.

Lasīt vairāk

Florences vārda diena - kūka un dekori

Florences vārda diena šogad ir bez ballītes ar draugiem, toties tas nemaina faktu, ka gan kūka, gan baloni ir! Tā kā netiku uz pilsētu, lai sapirktu visādus fancy dekorus tortei (man patīk tādas lietas!), pagatavoju pati. Vajag tik krāsainu papīru un mazliet pacietības. Izcepu šokolādes kūku ar šokolādes apelsīnu krēmu.

Lasīt vairāk

Financiers. Mandeļu kēksiņi

Ja tev garšo, popularitāti vēl arvien nezaudējušie, makarūni, tad, iespējams, garšos arī šie cepumi - financiers. No franču klasikas plauktiņiem. Recepte ārkārītīgi vienkārša, ātra pagatavošana un sastāvdaļas gandrīz tās pašas, kas makarūniem. Financiers cepumiņi gan ir mazāk saldi un arī mazāk trausli, ar izteiktu marcipāna garšu. Un, ne mazāk svarīgi, vieglāk pagatavojami.

Lasīt vairāk

Šokolādes biešu kūka

Grēta uz dzimšanas dienu, protams, vēlējās nest cienastu arī dārziņa draugiem! Manuprāt, šī ir lieliska tradīcija, ko no bērnu dārziem nevajadzētu izskaust. Protams, ir forši, ja vecāki var vienoties, ko nest, ko labāk ne, kas bērniem labāks, kas mazāk labāks, bet pāri visam vajadzētu atcerēties - dzimšanas diena ir reizi gadā! Un bērnam tas ir īpašs notikums, tādēļ, ja viņam prieku sagādā cienasts draugiem - to nevajadzētu liegt. Un bērni ir gudri - viņi visu saprot, arī tad, ja saka, ka

Lasīt vairāk

Daudzkrāsainie saldējumi

Šo saldējumu meitenes noskatīja multenē (jā, viņas reizēm skatās multeni, bet zinu, ka jūsējie bērni arī, so...no judgments). Ideja rokā un mammai tik jāizdomā kā realizēt. Nav grūti, patiešām, ir pat viegli, bet neslēpšu - laikietilpīgi. Tādēļ, ja saņemies, tad sataisi daudz uzreiz.

Lasīt vairāk

Kanēļmaizītes

Šobrīd sociālajos tīklos ir kanēļmaizīšu "uzlidojums". Tās gatavo daudz un versijas ir dažādas. Man galvenais un nemainīgais nosacījums - ātri un vienkārši. Tiešām. Jo lielākoties idejas rodas spontāni un vajag "tulīt".

Lasīt vairāk

Vasaras jubilāriem melno cepumu siera kūka

Florencei, kura pilnā vārdā ir Florence Roze, jūlija vidū ir otrā vārda vārda diena. Mēs ar Grētu cepām kūku. Lai būtu vienkārši un process neaizņemtu daudz laika, izlēmām par labu siera kūkai. Atcerējos, ka siera kūku neesmu cepusi jau vairākus gadus, un sapratu, ka tā ir pareizā ideja. Un tas nekas, ka ārā karsts kā Taškentā! Siera kūkas nav aizliegtas arī vasarā.

Lasīt vairāk

Ātrais rabarberu pīrāgs

Rabarberu sezonas sākumā teju ikviens, kam mājās virtuve, uzcep kādu rabarberu kūku! Arī es. Manās mājās gan cept saldumus ir gana bezjēdzīgi, jo neviens neēd (ne tapēc, ka gatavoju negaršīgi, bet tādēļ, ka vienkārši neēd saldumus), bet man patīk cept un tad nu cepu.

Lasīt vairāk

Franču klasiskie "caneles"

Es vispār jau kādu ilgāku laiku neesmu saldumu mīlis, arī meitenes nav izteiktas saldummīles, par vīra kungu nerunājot. Toties, man patīk cept. Un ir pāris klasiski saldumi, kas ļoti garšo. Arī šie - canelés. Latviski sauc par kanelē vai kanulē. Kā nu kurš to saka, bet doma skaidra.

Lasīt vairāk


Par mani

Sveiki, mani sauc Inga!

Mani sauc Inga, es esmu sieva Mārim un mamma divām lieliskām meitām - Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Kopš es sevi atceros, ēst man ir paticis vienmēr. Laikā, kad pirmo reizi kļuvu par mammu, es jau zināju, ka saviem bērniem vēlēšos mācīt ēst! Un tas ir tas, ko daru ikdienā. Gatavot bērniem nav tik sarežģīti cik izklausās. Tas ir pat aizraujoši.

Par meitenēm

Grēta un Florence

Kalniņu ģimenē aug divas burvīgi brīnišķīgas meitas – Grēta Teodora un Florence Roze! Ko gan citu, kā to, ka viņas ir labākais, ko ar vīru esam paveikuši, par savām meitenēm es varētu teikt.

Lasīt vairāk

Grāmata

Instagram

Facebook

Lasītākie ieraksti

Jaunākie ieraksti

Meklēt pēc