Ja sākam runāt par nažiem, tad teikšu uzreiz - es ļoti nevēlos runāt par brendiem un zimoliem, kuru naži panāks, ka tavi ēdieni vienmēr izdosies. Un tas - ļoti vienkārša iemesla dēļ. Ir pilnīgi bezjēdzīgi, ja tev mājās ir neass vairākus simtus eiro vērts nazis, tāpat kā visi panākumi būs tavi, ja mājas virtuvē darbosies ar asu nazi vēl no padomju laikiem. Virtuvē vajag asu nazi. ASU. Ar to varētu arī rakstu beigt. Bet mazliet paturpināšu gan.
Lasīt vairākMana nostāja pret reklāmrakstiem nav noslēpums un visi, kuri mani pazīst, zina, ka es, principiāli, no tiem 99 % gadījumu atsakos. Vienīgie, kuriem esmu piekritusi ir tie, kuru piedāvājumi pie manis atnāk ačgārni. Tāpat kā šoreiz. Saņemot telefona pakalpojumu sniedzēja piedāvājumu par raksta veidošanu par tēmu "bērns un telefons", kā arī par Super G Blast pulksteni, sākumā atteicos, tad pat piekritu bez nosacījumiem. Saldējuma recepte bonusā!
Lasīt vairākIt kā vēl viena rabarberu kūka, bet tomēr ne īsti. Mandeļu krēma [frangipane] tarte, ko papildināju ar svaigākajiem dārza rabarberiem. Šoreiz ļoti trausla mīkla, jo bez olām un ar mandeļu miltiem, toties ļoti mīksts, sulīgs un maigs pildījums. Rabarbers dod ļoti patīkamu skābuma noti.
Lasīt vairākStāsts šoreiz nav par tomātmaizi, bet par pašu maizi. Varu tikai teikt, ka šī bija labākā tomātmaize, kas ēsta šajā un, iespējams, arī pagājušajā gadā. Es uzcepu brioša maizi. Mīksta, pūkaina, viegla un bāc…divi kukulīši pazuda tādā ātrumā, kādā es to, protams, negaidīju.
Lasīt vairākFlorences vārda diena šogad ir bez ballītes ar draugiem, toties tas nemaina faktu, ka gan kūka, gan baloni ir! Tā kā netiku uz pilsētu, lai sapirktu visādus fancy dekorus tortei (man patīk tādas lietas!), pagatavoju pati. Vajag tik krāsainu papīru un mazliet pacietības. Izcepu šokolādes kūku ar šokolādes apelsīnu krēmu.
Lasīt vairākJa tev garšo, popularitāti vēl arvien nezaudējušie, makarūni, tad, iespējams, garšos arī šie cepumi - financiers. No franču klasikas plauktiņiem. Recepte ārkārītīgi vienkārša, ātra pagatavošana un sastāvdaļas gandrīz tās pašas, kas makarūniem. Financiers cepumiņi gan ir mazāk saldi un arī mazāk trausli, ar izteiktu marcipāna garšu. Un, ne mazāk svarīgi, vieglāk pagatavojami.
Lasīt vairākGrēta uz dzimšanas dienu, protams, vēlējās nest cienastu arī dārziņa draugiem! Manuprāt, šī ir lieliska tradīcija, ko no bērnu dārziem nevajadzētu izskaust. Protams, ir forši, ja vecāki var vienoties, ko nest, ko labāk ne, kas bērniem labāks, kas mazāk labāks, bet pāri visam vajadzētu atcerēties - dzimšanas diena ir reizi gadā! Un bērnam tas ir īpašs notikums, tādēļ, ja viņam prieku sagādā cienasts draugiem - to nevajadzētu liegt. Un bērni ir gudri - viņi visu saprot, arī tad, ja saka, ka
Lasīt vairākŠo saldējumu meitenes noskatīja multenē (jā, viņas reizēm skatās multeni, bet zinu, ka jūsējie bērni arī, so...no judgments). Ideja rokā un mammai tik jāizdomā kā realizēt. Nav grūti, patiešām, ir pat viegli, bet neslēpšu - laikietilpīgi. Tādēļ, ja saņemies, tad sataisi daudz uzreiz.
Lasīt vairākArtišoks ir tāds ziedam līdzīgs dārzenis, tumši zaļā krāsā ar violetu nokrāsu, kas Latvijas tirgū ienācis diezgan nesen, to ikdienā reti kurš gatavo regulāri, bet tas nav nezināms. Tieši otrādi - pasaulē labi zināms, iemīļots un, kas labi, viegli pagatavojams un garšīgs. Tā sezona ir no maija līdz oktobrim. Pie mums Lavijā līdz šim esmu saskārusies tikai ar ievestiem no ārvalstīm.
Lasīt vairākŠis projekts - pavārburtnīca bērniem, pie kā es un, nenoliedzami mana komanda, esam strādājuši pēdējos mēnešus, pat gandrīz visu gadu, nu ir ieraudzijis dienas gaismu! Esmu ļoti priecīga un satraukta, jo man nav ne jausmas kā šo projektu uzņemsiet jūs - lasītāji. Ideja par tādu kā pavārmācību grāmatu bērniem man galvā virmo jau ārkārtīgi sen. Pat mazliet ātrāk kā ideja par bērnu ēdienu apkopošanu vienā grāmatā. Bet viss notiek tieši tā, kam tam jānotiejk, šī pavārburtnīca klajā nākusi tagad, gandrīz kā loģisks turpinājums pirmajai grāmatai PILNĀM MUTĒM.
Lasīt vairāk